Specialis Macaroni Tarifi

MALZEMELER
1 Paket uzun İtalyan makarnası
3 tane orta boy domates
4 tane sivri biber
2 tane çarliston biber
1 tane Antep usulü kırmızı biber
3 tane arpacık soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı ketçap[isteğe göre]
2 çay kaşığı Curry[Köri]
2 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam tuz
Sıvıyağ

YAPILIŞI
Öncelikle verdiğimiz tarifin baharatlarının eksik olması halinde tarifteki tadı temin edilemez.Bütün malzemelerin tam olması şarttır.Evet şimdi tarifimize başlıyoruz..

Öncelikle makarnayı haşlayacağınız suyu kaynatın sonra içine tuz ve biraz sıvı yağ ilave edin.Bu suda makarnayı haşlayın [Artan makarna suyunu dökmeyin, Ebru Sanatı içinde kullanabilirsiniz]. Haşlanan makarnanın yıkanması çok önemlidir.

Sosu İçin :

Domatesler rendelenir.Bütün biberleri çok küçük doğramalısınız.Arpacık soğanları piyazlık doğrayın. Küçük bir tencereye 1 fincan sıvıyağ ekleyin ve soğanları pembeleşinceye kadar pişirin üzerine biberleri ekleyin.Biberlerin canlılığı kaybolunca salça ve ketçabı ekleyin, karıştırın[salçanın topaklanmamasına dikkat edin]. Daha sonra karışımın üzerine domatesleri ekleyin ve bu karışımı ocaktan almanıza 5 dk kala geriye kalan bütün baharatları ekleyin, pişirin. Eminiz burda burnunuza güzel kokular geliyordur.. Panik yapmayın baharattır.. (:

Son olarak makarna ve hazırladığınız sosu karıştırın. Servis tabağınızın üzerine 1-2 yaprak nane katarak görünüşü güzelleştirebilirsiniz.. AFİYET OLSUN
Tarifi Arkadaşıma göndereyim

Makarna Tarifleri

A B C Ç D E F G H I İ J K L
M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

www.fikra.gen.tr | www.makarna.gen.tr | www.pacman.gen.tr | www.kolonya.info | www.obezite.gen.tr | www.fikra.web.tr